perjantai 6. marraskuuta 2015

Perheen vierailu, Noosa ja Fraser Island

Kolmisen viikkoa sitten perheeni tuli vihdoin käymään täällä kahdeksi viikoksi ja sain esitellä heille Brisbanea ja Australian itärannikkoa. Varsinkin siskoa oli hirveä ikävä ennen vierailua, mutta silti tuntui aluksi vähän oudolta, että nyt se perhe on täällä eikä 15 000 kilometrin päässä. Ensimmäiset päivät vietimme Brisbanessa ja kävimme South Bankin puistossa, shoppailemassa Queen Street Mallilla ja risteilimme ilmaisella kaupungin Cityhopper-lautalla Brisbane-jokea edestakaisin ja ihailimme pilvenpiirtäjien muodostaa siluettia yötaivasta vasten. Itselle ehkä hienoimpana asiana tässä ajasssa oli se, että sain vaihtaa hetkeksi  perusruokavalioni, itse tehdyn pastan ja jauhelihakastikkeen, ravintolaruokaan. Alkupäivinä tulikin syötyä mm. pehmeäkuorisia rapuja ja käytyä ihanassa suklaakahvilaketjussa, Max Brennerillä, jälkiruoalla. Sieltä saa kaikkea suklaista ja suklaa on superherkullista (ja täyttävää) belgialaista suklaata. Otimme perheellä aika klassiset vohvelit suklaakastikkeella. Hyvää oli!

Nam!
Torstai aamuna lähdin sitten perheen mukaan pitkälle viikonloppureissulle (ja skippasin koulun, koska vaihto). Suuntasimme aluksi noin tunnin matkan päähän Australia Zoohon, joka on krokotiilimiehen Steve Irwinin perustama ja elää yhä täysin hänen muistolleen. Vaikka en varsinainen eläintarhafani olekkaan, tuon paikan krokotiili- ja tiikerishowt olivat aivan huippuja.

Krokotiilishow
Eläintarhasta matka jatkui Noosaan, joka on rantakaupunki ja kuuluisa helpoista surffausolosuhteista. Ihastuin itse tähän kaupungiin kertaheitolla ja melkein masennuin kun tajusin, että hetkinen vaihdossahan ei ole enää vapaita viikonloppuja jäljellä, jolloin voisin uudestaan siellä käydä. Perjantai päivä meni surffatessa, ja todella aallot ja ranta siellä tekivät surffaamisesta todella helppoa. Tätä todistaa ehkä parhaiten se, että siskoni nappasi heti ensimmäisen aaltonsa ja oppi tekemään käännöksiä ensimmäisellä surffikerralla. (Vertaa minun ensimmäiseen surffikertaani, jossa pääsin kaksi kertaa seisomaan laudalle ja olin täynnä mustelmia seuraavan viikon ajan).

Surffaus alkaa pikkuhiljaa sujua
Lauantai aamuna lähdimme kuolettavan aikaisin kohti Fraser Islandia. Kyseessä on maailman suurin hiekkasaari, pituutta saarella on yli 100 km ja hiekkaa enemmän kuin Saharassa. Olimme päättäneet etukäteen, että menemme sinne valmiilla kiertueella, jotta vältymme kaikelta suunnittelutyöltä. Jos saarelle haluaa mennä omatoimisesti pitää vuokrata nelivetoauto, hommata sille luvat ja perehtyä vuorovesikortteihin, sillä osat teistä ovat tiettyinä aikoina veden alla. Valmis tour oli siis huomattavasti stressittömämpi (ja bonuksena vältyimme perheriidoilta).

Nähtiin dingoja
Minut yllätti se, että jo saarelle pääsemiseen tarvitsi nelivedon, sillä minkäänlaista satamaa ei ollut. Lautta vaan ajoin ikään kuin karille hiekkarannalle ja siitä sitten ajettiin kyytiin. Saarelle päästyä sen hiekkamoottoritie ylitti kaikki odotukseni. Autot siis vain ajoivat hiekkarannalla yli 80 km/h. Sama yli 100 km hiekkaranta toimi myös lentokenttänä. Tour kiersi kaikki saaren päänähtävyydet: Lake McKenzien, Eli Creekin, laivanhylyn ja Pinnacles nimisen värikkään kalliomuodestelman. Oma kohokohta oli kuitenkin villien dingojen ja delfiinien näkeminen.
Autotie :D

Lake McKenzie
Pois lähtiessä vierailimme vielä mantereen puolella Rainbow Beachilla, joka oli tietysti tutalaiselle mukava paikka. Nimensä ranta on saanut värikkäistä kallioista, jotka reunustavat sitä. ''

Tämän jälkeen minun oli palattava arkeen ja perheeni lähti pohjoisemmaksi katselemaan Isoa Valliriuttaa, jonka olin jo itse aikaisemmin katsastanut. Onneksi sain perheeni vielä päiväksi takaisin Brisbaneen ennen heidän paluulentoa ja pääsin juhlistamaan siskon synttäreitä, jotka osuivat tuolle päivälle. Kävimme syömässä noin 20 minuutin matkan päässä keskustassa olevilla eat street markets - markkinoilla. Nuo markkinat pidetään joka pe ja la ilta ja sieltä saa ruokaa tajuttoman monesta ruokakojusta aina saksalaisista bratwursteista japanilaiseen pitsaan ja jälkkäreihin. Voin todella suositella paikkaa kaikille, jotka tulevat Brisbaneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti